Genel merkezi Guangzhou’da bulunan China Southern Airlines, 28 Haziran’da İstanbul’da İstanbul-Guangzhou Uçuş Tanıtım Programı düzenledi. Bu etkinlik, havayolunun İstanbul Havalimanı'ndan Guangzhou şehrine düzenlemeye başladığı yeni uçuşların tanıtımını amaçladı.

İki şehir arasındaki bağlantı

İstanbul, Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan stratejik konumu ile dünyanın başkenti olarak tanınırken, Guangzhou ise Çin’in ticaret şehri olarak biliniyor. Her iki şehir de önemli metropoller ve ulaşım merkezleridir. Geçtiğimiz yıl Guangzhou Havalimanı 63 milyon yolcuyu ağırlayarak büyük bir başarıya imza attı.

China Southern Airlines Türkiye Genel Müdürü Xu Jiafeng, İstanbul Havalimanı’na Guangzhou seferlerinin başlaması için çalışma yürüten İGA yetkililerine teşekkür etti. Xu, İstanbul’un hem batının hem de doğunun kültürüne sahip olduğunu belirterek, “İstanbul, köklü bir tarihi ve önemli bir kültür mirasına sahip. Avrupa’da en fazla Çin dostu olan İstanbul Havalimanı, artan sayıda Çinlinin Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyada keşfedeceği ilk varış noktası olacak. Guangzhou da Güney Çin’in kültürel, politik ve ekonomik başkenti, tıpkı İstanbul gibi önemli bir ticaret noktasıdır. Bu iki önemli kenti birbirine bağlamaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi. Xu’nun aktardığına göre, İstanbul ile Guangzhou arasında pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftanın 3 günü sefer icra edilecek.

“Türkiye dünyanın en çok ziyaret edilen 5. ülkesi”

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisünoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin pandemi sürecini en iyi yöneten ülkelerden biri olduğunu vurguladı. Fisünoğlu, “2023 yılında turist sayımız geçen yıla göre yüzde onluk bir artışla 56.7 milyona yükselerek tüm zamanların rekor seviyesine ulaştı.” dedi. Ayrıca, Turizm Bakanlığı’nın verilerini paylaşarak, “2024 yılı ocak-mayıs döneminde Türkiye 17 milyon turist ağırladı. İstanbul 6 milyon turist ağırlayarak tarihi bir rekora imza attı. Gururla söylüyorum ki, Türkiye dünyanın en çok ziyaret edilen 5. ülkesi konumunda.” ifadelerini kullandı.

Çin ve Türkiye arasındaki ticaret dört yıldır artıyor

Çin İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong, Çin ve Türkiye arasındaki Kuşak ve Yol’un sürekli iyileştirilmesine ve geliştirilmesine yönelik iş birliğine dikkat çekti. Xiaodong, Çin’in istatistiklerine göre, 2023 yılında Çin-Türkiye arasındaki ticaret hacminin yüzde 13.5 artışla 43.4 milyar dolara ulaştığını ve böylelikle üst üste 4 yıl büyüme kaydedildiğini belirtti. “Bu uçuş hattının Çin ve Türkiye’nin ortak kalkınmasına katkı sağlayacağını inanıyorum. Gelecekte iki ülke arasındaki iş birliği daha da yükselecek.” dedi.

Emre Yücelen, Xinjiang'ın yerel kültürü ve müziğiyle buluştu Emre Yücelen, Xinjiang'ın yerel kültürü ve müziğiyle buluştu

Bu yeni uçuş hattı, iki ülke arasındaki ticaret ve turizmin daha da güçlenmesine ve iş birliklerinin artmasına önemli katkılar sağlayacak.

Zülal Çelik ÇİN HABERLERİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN