Türkiye'nin farklı bölgelerinde gerçekleşen depremler, vatandaşlar tarafından merakla sorgulanıyor. Deprem kuşağında yer alan Türkiye, her gün küçük ya da büyük ölçekli sarsıntılarla karşı karşıya kalıyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, bu depremleri anlık olarak kaydederek halkı bilgilendiriyor. Depremin büyüklüğü, derinliği ve merkez üssü gibi kritik veriler, her sarsıntının ardından güncel raporlarla kamuoyuyla paylaşılıyor.
Bugün itibarıyla meydana gelen depremlerle ilgili detaylı bilgilere, AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi internet sitelerinden ulaşılabiliyor.
Ayrıca, Ege'de peş peşe meydana gelen depremler sonrası AFAD, Santorini Adası Sismik Aktivite ve Olası Risk Değerlendirme Toplantısı'nda olası riskleri ve hangi önlemlerin alındığını tek tek sıraladı.
1093329194 70 865 416 1920X0 80 Bf4198Bdb7110Fbf505C7604D6Ac701F
AFAD son depremler listesi:
Güncel bilgilere erişmek için AFAD’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Ekran Görüntüsü 2025 02 08 141139
Kandilli Rasathanesi son depremler listesi:
Ekran Görüntüsü 2025 02 08 141157
AFAD'dan kritik toplantı!
Santorini Adası'nda 28 Ocak'tan bu yana yaşanan 761 depremin ardından Türkiye kıyılarında alarm seviyesine geçildi. AFAD'da düzenlenen kritik toplantıda önemli kararlar alındı.
Olası bir tsunami ve volkanik patlamaya karşı İzmir, Aydın ve Muğla'da mobil siren sistemleri konuşlandırıldı, acil durum bilgilendirmeleri için SMS altyapısı güçlendirildi, bölgeye AFAD personeli ve ekipman sevk edildi. Kandilli ve AFAD'ın uyarı sistemleri entegre edilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü volkanik kül ve gaz hareketlerini anbean izlemeye başladı.
Ege Denizi'ndeki Santorini Adası'nda son günlerde gözlemlenen sismik aktivite ve olası riskler, AFAD Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda ele alındı. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, 28 Ocak 2025'ten bu yana bölgede artan depremler ve bu sarsıntıların potansiyel olarak daha büyük bir deprem, tsunami veya volkanik patlamaya yol açıp açmayacağı masaya yatırıldı.
AFAD, MTA, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkilileri ile uzman bilim insanları, Türkiye kıyılarını etkileyebilecek senaryoları değerlendirdi.